Chimaera Trio
Chimaera Trio Hermann Josef

Pinksterconcert bij Concertpodium Soest

21 mei 2023 om 11:11 Lokaal Deel je nieuws

Persbericht

Concertpodium Soest Zondag 28 mei 2023 15:00 uur

Chimaera Trio bij Concertpodium Soest

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.  Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.

Repertoire

Het trio speelde de afgelopen jaren niet alleen veel grote trio’s van componisten als Beethoven, Brahms, Zemlinsky, Fauré en Glinka, maar bouwde ook een aanzienlijk repertoire aan kleinere werken op. Een deel daarvan arrangeerden zij zelf voor hun bezetting.

En natuurlijk kunnen luchtige arrangementen van songwriters Max Raabe, Tom Jobin en Jacques Brel in dit programma niet ontbreken!

Annemiek de Bruin - klarinet

Irene Kok - cello

Laurens de Man – piano

Kaarten, 19,50 te bestellen op www.concertpodiumsoest.nl 

Zaal open : 14.30 uur

Aanvang Concert 15.00 uur

De zaal waar onze concerten plaatsvinden is de voormalige Wilheminakerk aan de Soesterbergsestraat 18 in Soest. Het zalencentrum daar heet De Rank.

www.concertpodiumsoest.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie