Speciaal straatnaambord voor Harry en Margret Janmaat.
Speciaal straatnaambord voor Harry en Margret Janmaat. Eigen foto

Straatnaambord voor ‘super’ Janmaat in Schrikslaan Soest

Mensen

SOEST ‘Nooit meer hetzelfde zonder Buurtsuper Harry Janmaat’. Die tekst staat onderop een straatnaambordje van de Schrikslaan dat vrijdag werd overhandigd Harry, Margret, Hein en Pieter Janmaat. Buurtsuper Harry Janmaat is donderdag voor het laatst open. Tot verdriet van de buurtbewoners die overigens wel begrip hebben voor het besluit.

Eerder zei Harry Janmaat al tegen de Soester Courant: ,,Wij verwachten dat de buurtsuper niet toekomstbestendig is voor de generatie na ons. Onze kinderen hebben bovendien andere ambities voor hun toekomst, hoewel ze altijd met veel plezier hebben meegewerkt.”

Wie heeft er geen halfje brood , pak melk of een krantje gehaald

PRAATJE ,,Wie heeft er geen halfje brood, een pak melk of een krantje gehaald bij Buurtsuper Harry Janmaat”, zegt een van de omwonenden en klanten van de buurtsuper in ‘t Hart. ,,Ook voor een praatje kun je er altijd terecht.” Na 56 jaar komt daarmee een einde aan de winkel die Harry’s vader was begonnen.

MISSEN De familie van de Buurtsuper Harry Janmaat werd vrijdag verrast door bewoners van de Schrikslaan die deze super erg gaan missen. Een aantal bewoners van de Schrikslaan nam op symbolische wijze afscheid met een nieuw straatbord voor de Schrikslaan. Het is een initiatief van buurtbewoner Joke Baas.

SPEECH Joop Verhoef stond namens de buurt even stil bij dit moment met een speech. Daarnaast werden Knollenbonnen, tekeningen, een stekje van een Eik uit de straat overhandigd. De buurtbewoners kregen er gezellig een drankje bij. ,,De Schrikslaan is nooit meer hetzelfde zonder buurtsuper Harry Janmaat. Maar uit het oog is niet uit het hart.”

Een informeel afscheid in de winkel, een week voor de sluiting van de buurtsuper.
advertentie
advertentie