Afbeelding
Jan van Steendelaar

Repair café weer van start in Soesterberg

21 oktober 2021 om 14:11 Mensen

SOESTERBERG Na een gedwongen pauze in verband met corona gaat op zaterdag 30 oktober het repair café weer van start. Van 10:00 tot 14:00 kan men terecht in Ontmoetingscentrum Soesterberg aan het Dorpsplein voor kleine reparaties. Vrijwilligers staan klaar om apparaten en meubels een tweede leven te geven en naaireparaties uit te voeren.

De laatste keer voordat de coronapauze inging kwamen 25 bezoekers met niet (goed) werkende spullen zoals stofzuigers, dvd-spelers en kleine huishoudelijke apparatuur. Digitale apparatuur zoals flatscreens en iPads en koffiezetapparaten worden echter niet voor reparatie aangenomen, zegt Ton Dijkshoorn, coördinator van het repair café in Soesterberg.

Voor het overige komen de bezoekers met een zeer uiteenlopend aanbod aan te repareren spullen, variërend van radio’s tot een heggenschaar, van speelgoed tot naaiwerk. Hoewel de deskundige vrijwilligers graag iedereen helpen, is dat soms niet mogelijk, bijvoorbeeld door het ontbreken van onderdelen. ,,Maar in zestig procent van de gevallen lukt dat wel”, zegt Dijkshoorn. Daarmee wordt volgens hem bewezen dat het wegdoen van een kapot apparaat niet nodig is omdat het vaak met een kleine reparatie aan een tweede leven kan beginnen.

advertentie
advertentie