Daan Lazonder was bij elkaar zeventien jaar voorzitter van Hees.
Daan Lazonder was bij elkaar zeventien jaar voorzitter van Hees. Eigen foto

Voormalig Hees-voorzitter Daan Lazonder overleden

4 februari 2021 om 09:54 Mensen

SOEST Daan Lazonder, onder meer oud-voorzitter van Hees, is woensdag overleden. Dat is bekend gemaakt door de voetbalvereniging waarvan hij erelid was. Lazonder kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen.

In 1980 werd hij voorzitter van Hees, waar zijn zonen Ad en Edwin voetbalden. Bijna een decennium lang hanteerde hij de voorzittershamer. Een tweede periode als voorzitter volgde in 1994. Hij was toen naar buiten het gezicht van de vereniging en wist zich gesteund door een bestuur van echte clubmensen, zoals Joop Verhoef, Fons Hilhorst, Gerard van den Brink, Ton van den Bremer en Lida van den Broek. In die hoedanigheid reikte hij rond de millenniumwisseling de prijzen uit van de Grote Clubactie. Twee jaar later legde hij zijn functie neer en werd hij door de ledenvergadering benoemd tot erelid.

Ook was Lazonder korte tijd verzorger van het eerste helft van Hees. Op de club hebben ze het er nog over dat zoon Edwin geblesseerd op het gras lag en vader/verzorger Daan aanstormde. ,,Wat is de stand, wat is de stand”, vroeg hij zijn zoon luid om te checken of die nog bij zijn positieven was.

Natuurlijk was Lazonder vaak op de club. In functie en als belangstellende en zeker ook eens in de vier weken op vrijdagavond. Dan werd er steevast geklaverjast. Lazonder bleef trouw zijn club bezoeken, al werd dat de laatste jaren vanwege zijn teruglopende gezondheid steeds lastiger en uiteindelijk ondoenlijk.

Op veel meer terreinen was Lazonder overigens als vrijwilliger actief in de Soester samenleving. Rond 1990 was hij een poos manager van het eerste damesteam van Stam/Sovoco, waarin zijn dochter Judith speelde en destijds vaak bovenin de eerste divisie meedraaide. Ook zette Lazonder zich geruime tijd in voor de Stichting Welzijnswerk Soest.

advertentie
advertentie