Dikke pret tijdens een eerdere editie van de Haringparty.
Dikke pret tijdens een eerdere editie van de Haringparty. Jaap van den Broek
UPDATE

Haringparty Soest verschoven naar 26 juni

6 juni 2023 om 12:45 Maatschappelijk

Omdat de haring nog niet vet genoeg is, is de Nationale Haringweek uitgesteld. Dat heeft ook gevolgen voor de Haringparty die eerst op 21 juni zou plaatsvinden. Nu dus op 26 juni. In restaurant De Soester Duinen wordt dan het eerste vaatje haring geveild. Zo’n openbare verkoop levert natuurlijk geld op en het eindbedrag wordt door de ondernemers geschonken aan verschillende maatschappelijke instellingen. Deze organisaties konden zich de laatste maanden al aanmelden om in aanmerking te komen voor een bijdrage aan een van hun activiteiten. Volgens de mensen achter de organisatie van de Haringparty Soest zijn er veel verzoeken voor een donatie uit de ‘harington’ binnengekomen.

SOEST De Haringparty heeft zich een vaste plek verworven op de Soester activiteitenagenda. De ‘corona-pauze’ kan daar geen verandering in brengen. Het is een netwerkevent voor lokale ondernemers die het aangename met het nuttige verenigen. Dit jaar is de Haringparty op maandag 26 juni

VEILINGMEESTERS

Samen met onze beroemde veilingmeesters Antonio van de Hengel en Stephan Ott zal de haringpartycommissie er alles aan doen om van deze editie een groot succes te maken, laat de commissie weten. Er wordt gehoopt op veel gasten en natuurlijk vooral ook een prachtige opbrengst voor de gekozen doelen.

BOD

Het eerste vaatje haring zal volgens het Amerikaanse systeem worden geveild. De bieder die het bod uitbrengt waarmee het vooraf bepaalde eindbedrag wordt bereikt, wordt de trotse eigenaar van het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe. Elk uitgebracht bod kost 50 euro (ex btw), hetgeen na afloop zal worden gefactureerd.

PRIJZEN

De Soester Zakenkring, Zakenvrienden Soest, Soest Netwerkt, Soestdijkse Grachten, Centurionbaan en Koninklijk Horeca Nederland nodigen daarom ondernemers uit voor dit volledig verzorgde evenement. ,,Tijdens de veiling zullen schitterende prijzen worden aangeboden”, zegt een woordvoerder. Wie een prijs voor de veiling wil aanbieden, kan een e-mail sturen naar Henk van Asch: info@zakelijksoest.nl.

STARTBEDRAG

Wie zich aanmeldt voor de Haringparty krijgt toegang voor twee personen. De factuur die daaraan ‘hangt’ bedraagt 75,00 euro (ex btw) dat dient als startbedrag voor de veiling en inschrijving voor de Haringparty. De deelnemers krijgen een verzorgde avond aangeboden. Er zijn hapjes en drankjes. Tijdens de Haringparty worden het nuttige en het aangename altijd verenigd. Ondernemers ontmoeten elkaar weer in een ontspannen en gezellige sfeer en tegelijkertijd helpen ze een flink aantal instellingen door een van hun activiteiten financieel te ondersteunen.

ONTVANGST EN BORREL

Tussen 17.00 en 18.00 uur is er op donderdag 21 juni ontvangst en borrel in het restaurant aan de Soesterbergsestraat in Soestduinen. Om zes uur houdt Johanna Six, voorzitter van de Soester Zakenkring, een welkomstwoord. De veiling zal ongeveer een goed uur in beslag nemen en aansluitend is er een buffet.

Aanmelden voor de Haringparty 2023 kan via: www.zakelijksoest.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie