De cliënten van Serviceteam Vosseveld bieden facilitaire ondersteuning op Vosseveld.
De cliënten van Serviceteam Vosseveld bieden facilitaire ondersteuning op Vosseveld. Ineke Oostveen

Banenmarkt in Soest voor dagbesteding bij Amerpoort

21 mei 2023 om 11:30 Maatschappelijk

Aan de Beetzlaan, in het voormalige schoolgebouw (PWA) zijn de dagbestedingen Keramiek & Cadeau en Flink gevestigd. Voor de banenmarkt komen medewerkers en cliënten van allerlei verschillende dagbestedingen in Amersfoort en Soest naar de Beetzlaan om hun locatie te presenteren. Iedereen die misschien op zoek is naar een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, kan hier op 7 juni terecht.

SOEST De dagbesteding van Amerpoort houdt op woensdag 7 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur een banenmarkt. Die vindt plaats aan de Beetzlaan 48. Het thema van de banenmarkt is ‘Midden in de maatschappij’.

We kijken altijd naar mogelijkheden voor cliënten om mee te doen in de samenleving

MOGELIJKHEDEN

Dagbesteding midden in de maatschappij. Dat is de visie van Amerpoort op dagbesteding voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. ,,We kijken altijd naar mogelijkheden voor cliënten om mee te doen in de samenleving”, zegt een medewerker. ,,Zo zitten de dagbestedingen Kaarsenmakerij De Punt en textielatelier PastZo in de ambachtshal, tussen andere ondernemers. Op de ouderenzorglocaties van Silverein in Soest doen cliënten van Amerpoort allerlei huishoudelijke klusjes en nemen ze deel aan het zangkoor en de gymnastiek. Bij HowBazar in Amersfoort werken cliënten in de kringloop, de keuken, of pakken ze producten in voor bijvoorbeeld een bouwmarkt.”Wij ondersteunen cliënten in elke leeftijd, van jonge kinderen tot ouderen

ONDERSTEUNING

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, dat is de missie van Amerpoort. De woordvoerder van de zorginstelling zegt hierover: ,,We bieden woonvormen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding, logeermogelijkheden, ondersteuning thuis en in de wijk, behandeling en medische zorg en expertise aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, meedoen aan het dagelijks leven en bijdragen aan de samenleving. We ondersteunen cliënten in elke leeftijd, van jonge kinderen tot volwassenen en ouderen. Daarbij werken we nauw samen met familieleden en anderen die bij de cliënt betrokken zijn.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie