Ook Soest hijst maandag 11 oktober de Regenboogvlag.
Ook Soest hijst maandag 11 oktober de Regenboogvlag. Pixabay

Soest hijst Regenboogvlag op Coming Out dag

7 oktober 2021 om 15:30 Maatschappelijk

SOEST Gemeente Soest hijst op maandag 11 oktober de regenboogvlag. Dat is Coming Out dag. De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat iedereen in Soest en Soesterberg zichzelf kan zijn en welkom is. Iedereen moet zich geaccepteerd en veilig voelen. ,,Als teken van solidariteit en acceptatie hijsen we de regenboogvlag op het gemeentehuis”, aldus het college.

,,De gemeente Soest staat voor een inclusieve samenleving laat het dagelijks bestuur van Soest weten. ,,We roepen de inwoners op elkaar de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn. Niet alleen rond Coming Out Dag, maar altijd en overal. Op straat, op school, op werk, bij de sportvereniging en in de eigen omgeving. Om deze boodschap kracht bij te zetten hijsen we de regenboogvlag. De vlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.”

Voordat de vlag maandag om 9.45 uur wordt gehesen door wethouder Liesa van Aalst en raadslid Yolande Gastelaars is er in het gemeentehuis een korte bijeenkomst voor genodigden. Bij het hijsen van de vlag bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein is iedereen welkom.

advertentie
advertentie