Afbeelding
Marieke Michielsen

Soest en buurgemeenten wisselen boa’s uit

15 september 2021 om 16:40 Maatschappelijk

SOEST Soest, Baarn, Bunschoten, De Bilt en Eemnes kunnen voortaan boa’s uitwisselen voor inzet in een van deze gemeenten. Burgemeester Rob Metz van Soest en zijn ambtgenoten van Baarn, Bunschoten, De Bilt en Eemnes hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Deze vastgelegde afspraak maakt het mogelijk voor buitengewoon opsporingsambtenaren om op elkaars grondgebied te opereren. Ook het Openbaar Ministerie en de politie hebben de overeenkomst ondertekend, waarvan het initiatief bij de gemeente Bunschoten ligt en ook is vastgelegd in het Integraal Veiligheidsplan dat de gemeenteraden van de vijf gemeenten vorig jaar hebben vastgesteld.

VOORDELEN Burgemeester Rob Metz is blij met de ondertekening: ,,Een samenwerking als deze biedt veel voordelen. Het kan de veiligheid tijdens evenementen bijvoorbeeld vergroten, en bij ziekte kan de continuïteit van het werk worden gewaarborgd. Ook kunnen de boa’s van elkaar leren door kennis uit te wisselen.”

In de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd op welke momenten uitwisseling van boa’s kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld op piekmomenten waarbij de eigen capaciteit niet voldoende is, bij publieksevenementen en voor ondersteuning bij groepen en aanhoudingen waarbij politieassistentie (nog) niet noodzakelijk of wenselijk is. Ook voor controle bij horecagelegenheden en projectmatige inzet, zoals ondermijningsacties, is deze overeenkomst een uitkomst, vinden de burgemeesters.

advertentie
advertentie