Repair Café hervat op zaterdag 12 september de dienstverlening.
Repair Café hervat op zaterdag 12 september de dienstverlening. Repair Café

Repair Café pakt de draad weer op

5 september 2020 om 07:30 Maatschappelijk

SOEST Repair Café Soest pakt de draad weer op. Vanaf 12 september zijn elke tweede zaterdag van de maand handige vrijwilligers te vinden in De Plantage aan de Smitsweg 311.

Daar repareren en herstellen ze spullen en kleding van mensen, zodat ze kunnen worden hergebruikt en niet op de afvalberg belanden. Dat lukt niet altijd, maar over het algemeen in (iets meer dan) de helft van de gevallen.

Vanwege corona moest het Repair Café in het voorjaar de activiteiten staken, maar vanaf nu is het weer toegestaan om de maandelijkse repareersessie te houden. Bezoekers dienen wel enkele regels in acht te nemen.

FORMULIER Bij de ontvangsttafel wordt bezoekers gevraagd of ze gezond zijn. Ze dienen hiervoor bij de ingang een formulier in te vullen. De mensen kunnen zelf bepalen of ze al dan niet een mondkapje willen dragen.

Per klusje mag maar één persoon naar binnen. Net als voorheen geldt dat elke bezoeker niet meer dan één apparaat of kledingstuk mag aanbieden voor herstel.

Om de anderhalve meter afstand in acht te nemen, zijn er zes tot acht klustafels. Voor wachtende bezoekers zijn er acht tot tien plaatsen beschikbaar. Indien nodig moeten andere mensen buiten wachten.

GRATIS Repair Café is op 12 september van 10.00 tot 13.00 uur. De dienstverlening is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De organisatie koopt hiervan materialen en koffie. Die staat gratis klaar voor de bezoekers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie