André Bolhuis leidt de bijeenkomst waarop projecten tegen eenzaamheid kans maken op ondersteuning van landelijke fondsen.
André Bolhuis leidt de bijeenkomst waarop projecten tegen eenzaamheid kans maken op ondersteuning van landelijke fondsen. Ton van Zoeren

Fondsen over de streep trekken in presentatie

21 juli 2020 om 12:00 Maatschappelijk

SOEST Voor organisaties van activiteiten tegen eenzaamheid in Soest en Soesterberg is er op 30 september geld én kennis te behalen. Zij kunnen hun projecten voor eenzaamheidsbestrijding presenteren aan het Oranje Fonds, het VSBfonds en RCOAK.

Fonds voor Soest heeft de drie grote landelijke fondsen bereid gevonden naar Soest te komen om te kijken naar de presentaties en te beoordelen welke projecten ze financieel of anderszins gaan ondersteunen. Volgens het lokale goede doelenfonds is het de eerste keer dat dit in Nederland op deze wijze gebeurt in de strijd tegen eenzaamheid.

Vrijwilligers, lokale initiatiefnemers, (sociaal) ondernemers, verenigingen en stichtingen die in Soest of Soesterberg eenzaamheid (willen) bestrijden kunnen op woensdag 30 september met deze en andere fondsen in contact komen. In een pitch kunnen ze tijdens de bijeenkomst hun projecten voorleggen aan diverse fondsen.

DIRECT AAN DE SLAG ,,Zij kunnen bij hen aankloppen voor geld en kennis", zegt Anita van den Berg, bestuurslid van Fonds voor Soest. ,,Een aantal initiatiefnemers gaat dezelfde avond zelfs naar huis met de toezegging van een geldbedrag en kan direct aan de slag met eenzaamheidsbestrijding."

Deelnemers kunnen ook kennis opdoen over effectieve manieren om eenzaamheid te bestrijden. Ook is er gelegenheid om contacten te leggen. Burgemeester Rob Metz en wethouder Liesa van Aalst-Veldman zijn aanwezig. De Soesterse Monique Wolfkamp is er ook, zij is van het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Voorzitter Janny Bakker-Klein van het landelijke kennisinstituut voor de aanpak van sociale vraagstukken Movisie vertelt wat wel en wat niet werkt in de aanpak van eenzaamheid. André Bolhuis, voormalig voorzitter NOC*NCF, leidt de bijeenkomst.

AANMELDEN De bijeenkomst van Fonds voor Soest is bedoeld voor vrijwilligers, initiatiefnemers, (sociaal) ondernemers, verenigingen en stichtingen in Soest en Soesterberg die actief zijn of willen worden in eenzaamheidsbestrijding. De Fondsenbijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis op 30 september van 16.00 tot 21.00 uur.

Fonds voor Soest geeft drie lokale initiatieven de gelegenheid zich op woensdag 30 september te presenteren tijdens de bijeenkomst waar drie grote landelijke fondsen komen luisteren. te presenteren.

Initiatiefnemers van een nieuw project kunnen een korte omschrijving ervan sturen naar: info@fondsvoorsoest.nl o.v.v. naam en telefoonnummer. Fonds voor Soest nodigt drie initiatiefnemers uit voor een pitch. Deze drie krijgen in ieder geval een cheque en de kans zich te presenteren aan landelijke fondsen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie