Voorbeeld van een project waaraan een Groene Buurtbon werd toegekend.
Voorbeeld van een project waaraan een Groene Buurtbon werd toegekend. Natuur en milieufederatie

Je straat of buurt opfleuren? Vraag een Groene Buurtbon aan

20 maart 2024 om 15:42 Maatschappelijk

SOEST/REGIO Mensen in de provincie Utrecht, en dus ook Soesters, kunnen nu de Groene Buurtbon aanvragen. Er worden bonnen van 500 en 1.000 euro toegekend worden voor projecten om de straAt of te buurt te vergroenen.

Bewoners in de provincie Utrecht die meer planten en bloemen om zich heen willen, kunnen vanaf nu zo’n een Groene Buurtbon aanvragen. Dit geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels. Deze actie wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN.

AANVRAGEN

Aanvragen kan via groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon De organisaties beoordelen de aanvragen op basis van het moment dat de aanvraag gedaan is. Aanvragers krijgen binnen twee weken bericht van het team over hun aanvraag. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Een project waarvoor de bon is toegekend, moet vóór 1 april 2025 zijn afgerond.

VOORBEELDEN

Dit is de vierde keer dat mensen een Groene Buurtbon (voorheen Voucherregeling) kunnen aanvragen, dus er zijn al genoeg inspirerende voorbeelden. In 2017, 2019 en 2021 deden 469 Utrechters door de hele provincie een succesvolle aanvraag. Op de website van Groen aan de Buurt zijn inspirerende voorbeelden van eerdere projecten te vinden.

advertentie
advertentie