De kringloopwinkel van Woord en Daad is feestelijk geopend door wethouder Harrie Dijkhuizen
De kringloopwinkel van Woord en Daad is feestelijk geopend door wethouder Harrie Dijkhuizen Jeannet de Jong

Kringloopwinkel Woord en Daad van start in pop-up store

31 maart 2021 om 19:59 Lokaal Deel je nieuws

Stichting Woord en Daad heeft op 31 maart een kringloopwinkel in Soest geopend. In afwachting van de definitieve nieuwbouwlocatie wordt alvast van start gegaan in een pop-up store aan de Van Weedestraat 14, in het winkelhart van Soest. De kringloopwinkel van Woord en Daad biedt nieuwe kansen voor spullen door ze te hergebruiken en werkt daarmee aan duurzame verandering voor mensen in armoede. De opbrengst van de winkel is geheel voor een werkproject in Burkina Faso.

De afgelopen periode is achter de schermen hard gewerkt aan de oprichting van de Woord en Daadwinkel. Door de coronamaatregelen verlopen de ontwikkelingen langzamer dan gepland. Omdat een enthousiaste groep vrijwilligers al klaarstaat om te beginnen, is daarom gekozen voor een tijdelijke locatie. Op deze manier kan alvast kleinschalig gestart worden met een beperkt assortiment. In de pop-up store worden (vintage) kleding, curiosa, boeken, spellen en andere kleine artikelen aangeboden.

De opbrengst is geheel bestemd voor het project Werk en Opleiding in Burkina Faso. In dit project werkt Woord en Daad samen met lokale organisaties aan een goede opleiding voor jongeren, waardoor zij toekomstperspectief krijgen. Ook wordt gewerkt aan een goede aansluiting op de arbeidsmarkt en het ondersteunen van jongeren uit kwetsbare groepen. De winkel is op 31 maart feestelijk geopend door lokaal wethouder Harrie Dijkhuizen. De openingstijden zijn: woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur en donderdag en vrijdag van 10.00-13.00 uur en zaterdag van 13.00-16.00 uur.

Conform de coronamaatregelen wordt voorlopig nog gewerkt met winkelen op afspraak. Een tijdslot kan gereserveerd worden op www.woordendaadwinkels.nl/soest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie