Afbeelding
Caspar Huurdeman

Stoffelijk overschot Soest blijkt van vermiste Miranda Zitman

26 april 2019 om 14:39 lokaal

SOEST Het forensische onderzoek naar de stoffelijke resten die op dinsdag 23 april in een tuin aan de Lange Brinkweg in Soest werden gevonden, heeft uitgewezen dat deze toebehoren aan de 52-jarige Miranda Zitman. De vrouw werd sinds 28 december vermist. Haar 56-jarige partner is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot van de vrouw. De rechtbank communiceert later vandaag over de uitkomst van deze voorgeleiding.

De man meldde zich dinsdag 23 april met informatie over haar vermissing. Dit was aanleiding voor forensisch onderzoek in de woning en tuin. Er zijn stoffelijke resten gevonden, die naar het NFI zijn gestuurd voor onderzoek. Op basis van DNA-onderzoek is nu vast komen te staan dat de stoffelijke resten toebehoren aan de vermiste vrouw uit Soest.

ROMP De stoffelijke resten die in de tuin werden gevonden, betroffen niet het complete lichaam. Onderzoek in de DNA-databank heeft aan het licht gebracht dat de in januari aan de Zuider IJdijk in Amsterdam gevonden romp, ook toebehoort aan de vrouw.

KOFFER Een passant attendeerde destijds de politie op een koffer aan de waterkant. Ondanks intensief onderzoek van de Amsterdamse politie, een oproep bij regionale en landelijke opsporingsprogramma's en het uitloven van tipgeld, kon de identiteit van de persoon aan wie de romp toebehoorde destijds niet worden vastgesteld. Op 4 april werd de romp in Amsterdam begraven.

ONDERZOEK Nu de identiteit is vastgesteld, richt het forensische onderzoek zich op de doodsoorzaak. Ook wordt er verder onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van haar 56-jarige partner. Gezien het onderzoek en de beperkingen die erop rusten, kunnen er nu geen verdere mededelingen worden gedaan. Het onderzoek van de Amsterdamse politie dat na de begrafenis nog is voortgezet, zal worden overgedragen aan de politie Midden-Nederland. Vanzelfsprekend zullen beide onderzoeksteams na de overdacht nog samenwerken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie