Merhula Scouts voegen hun afgebrande tent en vlag toe aan kunstschip van oud-Soester David Bade.
Merhula Scouts voegen hun afgebrande tent en vlag toe aan kunstschip van oud-Soester David Bade. Baarnsche Courant

Het gestrande kunstschip van oud-Soester David Bade

Kunst

SOEST/BAARN Rondwandelen door de tuinen van Paleis Soestdijk is al een hele belevenis met in je achterhoofd de bijzondere geschiedenis van koningen en koninginnen en daarnaast de romantische inrichting van het landschapspark dat ooit werd ontworpen door Zocher. Nu kun je er ook zomaar op allerlei kunstwerken stuiten, bijvoorbeeld op een ‘gestrand’ kunstschip. Een kunstwerk in beweging van de bekende maker en oud-Soester David Bade.

Door Melissa Hofland

Al jaren geleden was Bade gevraagd een kunstwerk te maken voor Paleis Soestdijk. ,,Ik heb altijd iets willen doen met de vijver. Het leek me geweldig iets met een boot te doen. Dat is het uiteindelijk niet geworden. De boot is op het land gekomen na een grote storm. We proberen er weer iets moois van te maken”, vertelt Bade die vaak in het weekend bij zijn kleurrijke werk te vinden is samen met zijn ‘stuurmannen’, oud- leerlingen die hem in dit werk vergezellen.

KLEUREN EN LIJNEN Interactie met het publiek maakt onderdeel uit van dit werk, onder andere in de vorm van een wensput. Hierin kunnen bezoekers een wens gooien. Sommige wensen worden verwerkt in het object. ,,Wandel door dit ruimtelijk schilderij vol kleuren en lijnen terug naar jezelf. We verliezen in het leven vaak onze eigenheid en ontwikkelen standaard fantasieën. De verbeelding is echter een krachtig instrument dat je op een positieve manier kunt inzetten. Kom weer spelen”, nodigt Bade uit.

In de Soester Courant van woensdag 29 juni gaat hij daar dieper op in.

advertentie
advertentie