Saskia Mouissie: ,,Ik wil verhalen vertellen, in de hoop dat kinderen daar iets mee kunnen."
Saskia Mouissie: ,,Ik wil verhalen vertellen, in de hoop dat kinderen daar iets mee kunnen." Jaap van den Broek

‘Ik wil kinderen laten lezen’

Kunst

Saskia Mouissie brengt jeugdboek De belofte

[SOEST] Kinderboekenschrijfster Saskia Mouissie heeft een nieuw boek uitgebracht; De belofte. De oud-lerares hoopt met het boek meer kinderen aan het lezen te krijgen.

Door Melissa Hofland

Zelf schrijft ze al haar hele leven. Als ze op school strafwerk kreeg en dan van haar meester mocht kiezen tussen ‘een tekening maken’ of ‘een opstel schrijven’ dan wist ze het wel. ,,Mijn meester was dan nog wel zo sportief om het te lezen en dan achteraf zijn duim op te steken”, vertelt Mouissie lachend terwijl ze aan de koffie zit in een voorkamer van haar huis.

Niet dat ze toen al door had dat ze boeken wilde schrijven. Integendeel. ,,Ik deed de kweekschool en ging les geven. Ik heb jaren lesgegeven in Baarn waar we toen woonden, op onder andere de Nieuwe Baarnsche school waar mijn man gymleraar was, en de voormalige Oosterschool. Later ben ik nog Engels gaan studeren, omdat ik zo van lezen houd en ik de Engelse literatuur zo prachtig vind. Toen heb ik ook nog wel les gegeven op het Baarnsch Lyceum. Oud leerlingen zullen me kennen als mevrouw Roest, wat de naam van mijn man is.”

In de Soester Courant van woensdag 22 juni meer over Saskia Mouissie en haar nieuwste boek.

advertentie