Afbeelding
NKvB

HazArt Soest biedt Nederlandse Kring voor Beeldhouwers onderdak

20 juli 2021 om 07:00 Kunst

SOEST De Nederlandse Kring voor Beeldhouwers (NKvB) krijgt vanaf 31 juli onderdak bij HazArt Kunststichting aan de Pimpelmees in Soest. De leden zijn in hun nopjes met dit centraal gelegen onderkomen. Met de eigenaren Jan Hazelaar en Ali van den Berg is overeengekomen om, gedurende een proefperiode van anderhalf jaar, de NKvB letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven zich te presenteren aan een groter publiek op een vaste locatie.

De NKvB, opgericht in 1918 als een beeldhouwersvereniging, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke kunstenaarsvereniging van zo’n 120 ruimtelijk werkende kunstenaars met een enorme diversiteit aan technieken. 

PARTICIPEREN Niet alleen de locatie is nieuw, ook de interactie met publiek zal een grotere rol gaan spelen bij HazArt. De programmering met steeds wisselende thema’s, zoals Ter ere van, Politiek in 3D, Landschap, het Ding, Architectuur, Film, Ouder en Virtueel, zal uitdagend zijn waarbij het publiek de kans krijgt actief te participeren in de activiteiten. 

‘VOORBEELDEN’ Elke twee maanden wordt een nieuwe expositie ingericht in combinatie met bijpassende projecten, georganiseerd door de kunstenaars, al dan niet in samenwerking met het publiek zoals life ateliers, lezingen, workshops, dichters, theater en muziek. De spits wordt afgebeten op 31 juli door de nieuwe leden expositie ‘VOORbeelden’, waarin twaalf nieuwe leden zich presenteren met ruimtelijk werk, aangevuld met een aantal lezingen (waaronder een lezing over 3d-printen door Barbara Houwers) en een muzikale afsluiting op 29 augustus.

WERKPRESENTATIES Tijdens de eerste expositie zullen er ook digitale werkpresentaties te zien zijn. Deze expositie is er enerzijds ‘voor’ de nieuwe leden met zijn/haar beelden, maar anderzijds ook voor het publiek om inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt ‘voor’ het uiteindelijke beeld klaar is. 

De openingstijden: woensdag-vrijdag 10.00-17.00 uur; zaterdag 10.00-16.00 uur; zondag 13.00-17.00 uur.
Op zaterdagen en zondagen zijn er kunstenaars aanwezig zijn voor een gezellig gesprek en eventueel een rondleiding.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie