Jan Hazelaar en Ali van den Berg geven de keramiek een mooie plek in de tentoonstelling.
Jan Hazelaar en Ali van den Berg geven de keramiek een mooie plek in de tentoonstelling. Eigen foto

Keramiek van studenten bepaalt beeld HazArt in Soest

20 april 2021 om 15:00 Kunst

SOEST Dat er van keramiek veel is te maken, toont HazArt de komende weken. In de expositieruimte van de kunststichting aan de Pimpelmees komen werken van 36 eindexamenstudenten te staan.

De gepassioneerde kandidaten van de driejarige Nederlandse Keramiekopleiding zijn geslaagd voor het eindexamen. In de expositieruimte van HazArt tonen zij met veel plezier de eindexamenwerkstukken waarmee zij de opleiding succesvol hebben afgerond.

TECHNIEKEN De driejarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken is een uitdagende opleiding waarin leerlingen alle facetten van de keramische technieken leren, van theorie tot aan de praktijk. Draaien, handvormen, decoreren en glazuren, alles komt aan bod. De examenkandidaten zijn daarom terecht met trots vervuld dat ze deze opleiding met goed gevolg hebben afgerond.

DOCENTEN Naast het eindexamenwerk van de leerlingen is er tijdens de expositie in Soest ook werk te zien van zes docenten van deze opleiding: Mies van der Brûle, Mathieu van der Giessen, Patrick Horward, Roos Langendorff, Suzanne Silvertant en Jolanda Verdegaal.

Kunststichting HazArt is te vinden aan de Pimpelmees 3. De expositie opent op zaterdag 24 april exclusief voor de geslaagden. Voor publiek is de expositie geopend van 28 april tot en met 22 mei. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bij Kunststichting HazArt is ook Beeldentuin De Hazelaar gevestigd. In de tuin staan momenteel 74 objecten/sculpturen van 37 beeldend kunstenaars. Vanwege corona zijn er nu geen rondleidingen voor groepen.

Alle informatie over de expositie van de studenten en docenten keramiek en verder onder meer andere (verwachte) activiteiten zijn te zien op  www.hazart.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie