Linksboven met de klok mee: Van Weedestraat jaren '70, 'Sinterklaas', Bas en Wijnie van de Hoef en de kruidenierszaak van Gerth.
Linksboven met de klok mee: Van Weedestraat jaren '70, 'Sinterklaas', Bas en Wijnie van de Hoef en de kruidenierszaak van Gerth. Diverse archieven

Toen shoppen in Soest nog winkelen was

Historie

SOEST Met de feestdagen voor de deur breekt voor een bovengemiddeld aantal mensen een periode van shoppen aan. Dat kan straks ook in een huiskamer met de thermostaat op 19, zonder dat internet er bij aan te pas komt. Winkelen aan huis.

Door Johan van Beek

In hun derde boek over Soester Iconische Bedrijven gaan Peter Beijer en Lex Bergers terug naar de tijd dat je sowieso nog naar de winkel moest. Sterker: de venters stappen in deze uitgave van hun bakfiets of uit de elektrische melkwagen en openen zelfs de achterklep van hun stationcar. Allemaal voor de deur van de klant. Veel bakkers dit keer, maar ook de groenteboer en niet te vergeten de schillenboer (Huib Beemer) komen langs in de 155 pagina’s tellende winkelstraat van papier. Daarin blijkt overigens wederom het archief van de Soester Courant zowel in woord als in beeld een belangrijke bron te zijn geweest.

Meer in de Soester Courant van woensdag 23 november.

advertentie
advertentie