De afbraak van de Mariakerk.
De afbraak van de Mariakerk. Archief RK Willibrordgemeenschap Soest

Lezing Historisch Café Soest: ‘Gezien door de ijsvogel’

30 augustus 2022 om 14:00 Historie

SOEST Gerard Trienekens verzorgt op dinsdag 6 september een lezing over zijn boek ‘Gezien door de ijsvogel’. Daarin heeft hij de tachtig jaren van zijn leven én beleven in verhalen vastgelegd.

Dat zijn vaak opmerkelijke gebeurtenissen, die hij vanuit zijn best wel kritische blik uitgebreid heeft beschreven. Trienekens houdt de lezing in het Historisch Café, een maandelijkse activiteit van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg (HVS)..

Centraal staan de diverse ervaringen in Soest, die onderdeel zijn geworden van zijn boek. Zoals de zwijgplicht rondom ervaringen met de op Paleis Soestdijk wonende Koninklijke Familie, de Molensoos, de ondergang van de Mariakerk in Soestdijk. Het wordt een kritische, subjectieve belevenis van wat zich in Soest en omgeving afspeelde.

Het Historisch Café begint om 20.00 uur in het Gildehuis aan de Steenhoffstraat 46b, ingang achterom. Leden van de HVS hebben gratis toegang. Van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van vijf euro. Belangstellenden kunnen een plaats reserveren via de website van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg, www.hvsoest.nl.

advertentie
advertentie