De das was helemaal niet bang, volgens degene die hem spotte.
De das was helemaal niet bang, volgens degene die hem spotte. Jurgen Lauckner

Onverstoorbare das laat zich overdag zien in Soest

24 mei 2023 om 17:05 Dieren

SOEST De das staat bekend als een nachtdier die zich overdag schuilhoudt in ondergrondse gangenstelsel. In Soest is nu al een paar keer het beestje bij klaarlichte dag gespot. Door onder anderen Jurgen Lauckner. Hij werd maandag tijdens zijn middagwandeling aangenaam verrast.

Volgens Lauckner was de das helemaal niet bang. ,,Hij bleef zeker 15 minuten langs het wandelpad op de Wieksloterweg Oostzijde lopen.” De Soester spotte het dier ter hoogte van de T-splitsing met de Dorresteinweg. Het is ongebruikelijk om een das overdag te zien. Misschien was hij op zoek naar voer of zijn moeder”, zegt Lauckner.

Eerder deze week ging er al een foto van een das rond op sociale media. De maker had het dier gezien in de Boerenstreek. Of het om dezelfde das gaat, is moeilijk te zeggen. Het blijft letterlijk en figuurlijk wel opvallend dat een das op klaarlichte dag aan de wandel is gegaan.

In Soest en Soesterberg is de das de laatste jaren geregeld in het nieuws geweest. Zijn aanwezigheid op of rond bouwlocaties zorgde dan telkens voor vertraging van die projecten. Dat de das nu -nota bene overdag- gespot is in de Boerenstreek en langs de Wieksloterweg, voedt de (complot)theorie dat (geheime) bouwplannen voor die locaties zijn uitgelekt en tegenstanders het beestje er hebben uitgezet...

Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie