De brandweer haalde het reekalf uit zijn benarde positie door spijlen van het hek weg te knippen..
De brandweer haalde het reekalf uit zijn benarde positie door spijlen van het hek weg te knippen.. Eempers

Brandweer bevrijdt reekalf uit hek in Soest

15 juli 2021 om 11:57 Dieren

SOEST Met een medewerker van de Stichting Valwild heeft de brandweer donderdagmorgen een reekalf in vrijheid gesteld in het bos van Pijnenburg. Het dier was eerder bevrijd uit een hek langs het 1e Heezerlaantje waarin het klem was komen te zitten.

Dat een wandelaar die zijn hond uitliet het dier ontdekte, was op zich al bijzonder want het lag verscholen tussen het groen. Het reekalf was uitgeput van de pogingen om zichzelf te bevrijden en had zich daardoor muurvast gewerkt tussen twee spijlen van het hek.

De brandweer werd te hulp geroepen om het dier, dat waarschijnlijk al uren klem had gezeten, te bevrijden. Daarvoor moesten de spijlen worden doorgeknipt. De brandweer probeerde het kalf te stabiliseren, maar het reageerde aanvankelijk nergens op. Besloten werd een medewerker van Valwild in te schakelen om de toestand van het dier te beoordelen. Hij kon geen uitwendig letsel vaststellen, wel dat het dier erg gestrest was.

Nadat het reekalf enigszins was hersteld, besloot men het in het Pijnenburger bos in z’n natuurlijk habitat uit te zetten. Het duurde even voordat het dier zover was hersteld dat het ‘t bos in rende.

Voordat  de brandweer gewaarschuwd werd, had het dier waarschijnlijk al urenlang vastgezeten.
Het dier mankeerde niets, maar was wel gestresst.
Het reekalf moest even op krachten komen, voordat het weer zijn weg kon vervolgen.
advertentie
advertentie