Afbeelding
Eempers

Druk weekend voor brandweer: auto in lichterlaaie en gaslek in Soest

17 januari 2021 om 08:16 Brand

SOEST De brandweer werd zondagmorgen om 05.25 gealarmeerd voor een autobrand op de Varenstraat. Daar stond door onbekende oorzaak een bestelauto in lichterlaaie. Buurtbewoners waren wakker geworden van knallen, vermoedelijk door het springen van de banden. De brandweer zette twee stralen in, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Tijdens de inzet van de brandweer was het doorgaande verkeer op de Varenstraat gestremd.

Aansluitend werd een wagen naar de Zwaluwenweg gestuurd waar een bewoner wakker was geworden van een onbekend geluid bij de buren. Omdat die woning wordt verbouwd en er niemand in huis of te bereiken was, ging de brandweer onder begeleiding van de politie naar binnen. Bij onderzoek bleek de cv-ketel de oorzaak te zijn van het hinderlijke geluid. De brandweer maakte er een einde aan.

GASLEK Zaterdagavond moest de brandweer in actie komen nadat bewoners van de Hartmanlaan een sterke gaslucht hadden geroken. Bij metingen stelde de brandweer een grote concentratie gas vast. Een lek in de leiding in het wegdek bleek de oorzaak te zijn. Aan de weg worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd. Vermoedelijk is daarbij de gasleiding geraakt. De brandweer heeft de omgeving afgezet in afwachting van de komst van medewerkers van netbeheerder Stedin die ervoor zorgden dat het lek gedicht werd.  

TRAUMAHELIKOPTER ’s Middags werd de hulp van de brandweer ingeroepen voor assistentie aan ambulancepersoneel voor transport van een patiënt uit een woning aan de Haagwinde. Hiervoor was in een weiland aan de Albert Cuyplaan een helikopter geland met de trauma-arts voor medische assistentie.

HOOIBRANDJE Ten slotte bluste de brandweer vrijdagavond een door jeugd veroorzaakt hooibrandje aan de Hofstedering. Na het vertrek van de brandweer probeerde de jeugd opnieuw een afvalbrandje te stichten, maar daar stak de politie een stokje voor, zodat een tweede inzet de brandweer bespaard bleef. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie