Alleen al het vieren van de vogels vergt elke dag veel tijd.
Alleen al het vieren van de vogels vergt elke dag veel tijd. Vogelopvang Soest

Vogelopvang Soest vangt ook Utrechtse vogels op

30 november 2019 om 09:42 Dieren

SOEST 'Overbevolking' dreigt in Vogelopvang Soest. De voorziening aan de Eemweg neemt per 1 december alle vogels van de Vogelopvang Utrecht op. Deze maatregel is noodgedwongen genomen omdat de Vogelopvang in Utrecht in financieel zwaar weer terecht is gekomen en tijdelijk dicht gaat.

Wilde vogels zijn erg gevoelig voor stress en de langere reistijd van bijvoorbeeld de dierenambulance zal ongetwijfeld leiden tot extra sterfte onder de vogels die gewond of ziek zijn. Een zorgelijke ontwikkeling. Bovendien is de ruimte bij Vogelopvang Soest ook niet onbeperkt. Omdat het in de winter doorgaans betrekkelijk rustig is kunnen de 'Utrechtse' vogels nu wel hier terecht. Maar het moet niet te lang duren, want in het voorjaar verwacht Vogelopvang Soest de gebruikelijke piek.
Barbara van 't Hoen van de Vogelopvang, onderdeel van Stichting DierenZorg Eemland, stelt dat de rek er in Soest ook wel uit is. Er zijn veel vrijwilligers aan het werk om de vogels gedurende een groot deel van de dag te kunnen verzorgen en voeren.
(Meer in de Soester Courant van 4 december).

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie