De Soesterbergsestraat: verlaten.
De Soesterbergsestraat: verlaten. Jaap van den Broek

Rustige nacht tijdens avondklok in Soest en Soesterberg

24 januari 2021 om 14:59 Corona

SOEST/SOESTERBERG In Soest en Soesterberg is het tijdens de avondklok tamelijk rustig gebleven. Rond half elf werd zaterdagavond een fiets in de brand gestoken op de hoek van de Bosstraat en de Koningsweg, waardoor de brandweer de straat op moest.

Daarbij vatte ook de boom, waartegen de fietst stond, vlam. De brandweer bluste het vuur.  Verder waren er tussen elf uur en middernacht veel harde klappen te horen in en rond Smitsveen, waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk dat was afgestoken. Omdat het zich verplaatste, ligt het voor de hand dat dit bijvoorbeeld uit een auto is gegooid of dat fietsers of bromfietsers de schuldigen waren.

Verder leek Soest over het algemeen overal uitgestorven als in tijden dat Europa Cup-wedstrijden in zwart-wit op televisie werden uitgezonden. Bij de politie zijn wat de gemeente Soest betreft geen incidenten bekend.

In de gehele provincie werden bijna honderd bekeuringen uitgedeeld (95 euro per stuk) aan automobilisten die na 21.00 uur zonder geldige reden toch de weg op waren gegaan.

De Kerkstraat: verlaten.
De Dalweg: verlaten.
De Van Weedestraat: verlaten.
Dit bleef er over van de fiets.
advertentie
advertentie