Momentopname van een eerdere Herfstmarkt op Het Gagelgat. De derde editie is op zaterdag 23 september.
Momentopname van een eerdere Herfstmarkt op Het Gagelgat. De derde editie is op zaterdag 23 september. Jaap van den Broek

Herfstmarkt op Boerderij Het Gagelgat in Soest

17 september 2023 om 08:00 Activiteiten

Tientallen kramen staan zaterdag 23 september opgesteld op het terrein van perceel 107, tegenover de Avia. Daarin worden de meest uiteenlopende spullen en producten aangeboden, kondigen de organisatoren van de Herfstmarkt aan. Voor bezoekers is het erf toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

SOEST Inmiddels een vaste prik in het najaar aan het worden is de Herfstmarkt op Boerderij Het Gagelgat, een van de locaties van Stichting De Paardenkamp aan de Birkstraat.

In dat tijdsbestek kunnen ze hun hart ophalen bij de gevarieerd ingerichte kramen en op zoek naar iets bruikbaars of leuks. De boventoon in het assortiment wordt gevoerd door handgemaakte en/of duurzame producten.

LEZINGEN

Van kinderkleding tot natuurlijke zeep, sieraden en aluminium silhouetten, het aanbod in de kramen is divers en het programma biedt meer dan alleen spullen die te koop zijn. ,,Voor natuurliefhebbers geven vrijwilligers van IVN Eemland lezingen over insecten die bij een poel leven. Dat gebeurt bij de poel achter de boerderij die De Paardenkamp ongeveer tien jaar geleden volledig liet restaureren.

DEMONSTRATIES

Op het erf kan ook een kijkje worden genomen bij lieden die oude ambachten beoefenen. Zij nemen het publiek mee terug in de tijd. Andere standhouders demonstreren hoe ze hun producten maken.

Het is de derde editie van de Herfstmarkt, die gratis te bezoeken is. Het Oude Theehuis naast Het Gagelgat is ook geopend. Parkeren kan (gratis) aan de overkant van de weg, naast de Avia. Maar fietsen kunnen op het erf gestald.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie