Waarom ligt Soest op en rond de Eng? Wandelaars kunnen het te weten komen op 9 en/of 12 oktober.
Waarom ligt Soest op en rond de Eng? Wandelaars kunnen het te weten komen op 9 en/of 12 oktober. Jaap van den Broek

Wandelen over de Eng: Het ontstaan van Soest

3 oktober 2021 om 09:30 Activiteiten

SOEST De maïs is (bijna) geoogst en dat betekent dat de Stichting Vrienden Soester Eng weer wandeltochten door dit unieke groene hart van Soest gaat houden. Het thema van dit jaar is: Het ontstaan van Soest.

Nu de boeren op hun akkers hebben geoogst, zijn de vergezichten op de Eng weer in beeld. Tanneke Voorintholt vertelt tijdens de wandeling over het ontstaan van Soest. Ze doet uit de doeken waarom Soest zijn ligging heeft te danken aan de Eng, het eeuwenoude akkergebied in de bebouwde kom.

UNESCO Vrienden Soester Eng is in het voorjaar een partnerschap aangegaan met Geopark Heuvelrug, Gooi en Vecht. Dit burgerinitiatief wil de Unesco-status verwerven voor de Heuvelrug, het Gooi en de waterrijke gebieden aan weerszijden: de Vechtstreek, de Kromme Rijnstreek en het Eemland. De wandelingen maken duidelijk wat een Geopark is en waarom het partnerschap van belang is voor de Soester Eng.

AANMELDEN De wandelingen van de Vrienden Soester Eng zijn op zaterdag 9 oktober (14.00 uur) en maandag 12 oktober (12.00 uur). De wandelingen starten bij molen De Windhond en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht: Secretariaat@SoesterEng.nl Bellen kan ook: 06-44236015.

advertentie
advertentie