Scene uit 'Soldiers Against Solitude', door ouderen vrijdag en zaterdag gratis te zien in het NMM. Wel even reserveren.
Scene uit 'Soldiers Against Solitude', door ouderen vrijdag en zaterdag gratis te zien in het NMM. Wel even reserveren. Sunshine Soldiers

Gratis voor ouderen: soldaten in strijd tegen eenzaamheid

27 september 2020 om 11:00 Activiteiten

SOESTERBERG In het Nationaal Militair Museum (NMM) kunnen ouderen op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, genieten van het speciale evenement ‘Soldiers Against Solitude’.

Door het coronavirus zijn veel ouderen aan huis gekluisterd. Veel van hen voelen zich daardoor in deze tijd extra eenzaam. Het NMM wil graag iets betekenen voor deze mensen en vindt het belangrijk om hen, op veilige afstand, een onvergetelijke dag te bezorgen vol gezelligheid, geschiedenis, humor en nostalgie.

Dat is overigens mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo, Bibliotheek Idea Soest en de Sunshine Society.

INTERACTIEF Op uitnodiging van het NMM en Bibliotheek Idea Soest kunnen circa tweehonderd ouderen kijken naar een ingekorte versie van de voorstelling ‘Er kwamen twee soldaatjes aan’ van de Sunshine Soldiers. Het is een interactieve, muzikale voorstelling waarin alle muziek live door de twee spelers gespeeld wordt op banjolele, gieter, miniatuurtrompet, zeepdoosje en tabakspijp.

HERKENNINGSPUNTEN De liedjes, maar ook de onderwerpen en voorwerpen vormen dankbare herkenningspunten uit het leven van de ouderen. Per dag zijn er vier voorstellingen van een half uur, met telkens plaats voor maximaal 25 personen. De middag zal worden afgesloten met een rondleiding door het museum voor de liefhebbers. Dit alles uiteraard met inachtneming van de noodzakelijke coronamaatregelen.

KAARTEN Er zijn nog gratis kaarten beschikbaar. Die zijn te bestellen via www.ideacultuur.nl/sunshinesoldiers.


BETEKENIS Het Nationaal Militair Museum (NMM) is het museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities.

Meer informatie is te vinden op www.nmm.nl of NMM op Facebook en Twitter.

advertentie
advertentie