Dit jaar geen oude ambachten.
Dit jaar geen oude ambachten. Jaap van den Broek

Oude Ambachtenmarkt slaat een jaar over

26 maart 2020 om 08:45 Activiteiten

SOEST Met dertig- tot veertigduizend bezoekers is het onmogelijk de Oude Ambachtenmarkt door te laten gaan. Na de verlengde en aangescherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus restte de organiserende stichting maar één conclusie: afgelasten.

,,Dat spijt ons", zegt voorzitter Henk van Asch. ,,We hadden iedereen een hele fijn dag willen bezorgen, maar met de nieuwe uitgevaardigde maatregelen kan de Oude Ambachtenmarkt helaas niet doorgaan. Deze regels zijn van belang voor uw en onze gezondheid."

Volgens Van Asch hadden zich weer veel kraamhouders ingeschreven voor de markt op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 21 mei. De organisatie pakt achter de schermen meteen de draad op en begint aan de organisatie voor de Oude Ambachtenmarkt van volgend jaar. ,,Ook dan zien we iedereen graag op de markt. Voor nu: denk aan elkaar en blijf gezond", aldus Van Asch.

Na onder meer Koningsdag is de Oude Ambachtenmarkt een van de grootste activiteiten in Soest. Die trekt veel bezoekers van buiten aan.

PALTZBIËNNALE Ook de Paltzbiënnale is uitgesteld. Het kunstproject op De Paltz wordt verschoven naar de zomer van 2021. Voor die gelegenheid zullen dezelfde acht kunstenaars worden uitgenodigd. Ook het thema ('In Between Trees') blijft hetzelfde.

Dit jaar ook geen lekkere lekkernijen uit grootmoederstijd.
Dit jaar evenmin entertainende standwerkers.
advertentie
advertentie