Afbeelding
Jan van Steendelaar

Bomen en takken ruimen in Soesterberg

19 februari 2022 om 14:50 Overig

SOESTERBERG Omdat het meldingen regende voor brandweer Soesterberg om assistentie na stormschade of hulp bij het voorkomen daarvan, werd besloten de auto op de weg te houden en niet na elk incident naar de kazerne te laten terugkeren.

Jan van Steendelaar

Dat was een juist besluit, want onderweg naar de melding die uit het hele dorp kwamen, verrichtte de brandweer veel opruimwerk. Hoofdzakelijk van afgebroken takken die op de weg lagen.

Op de Amersfoortsestraat kwam een boom op een huis terecht. Deze leverde verder geen gevaar op, zodat de brandweer de bewoners adviseerde om voor het weghalen ervan een hovenier in de arm te nemen. Op de Postweg scheerde een boom langs een woning.

Bomen, half of helemaal omgewaaid, hielden de brandweer bezig onder meer bij Abrona, op het Zeisterspoor, de Laan Blussë van Oud Albvlas, en de Kampweg.

’s Avonds werd nog logistieke bijstand aan brandweer Houten. Daar was sprake van stormschade aan de stellingkorenmolen. Om de situatie veilig te stellen werd het hoogtereddingsteam ingeschakeld.        

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie