De brandweer heeft z'n handen vol aan omgewaaide bomen.
De brandweer heeft z'n handen vol aan omgewaaide bomen. Ilse Louer

Steeds meer schademeldingen in Soest en Soesterberg

18 februari 2022 om 18:51 Overig

SOEST/SOESTERBERG De rukwinden van Eunice nemen in kracht toe. Vanuit Soest en Soesterberg komen steeds mee schademeldingen. De brandweer rukte onder meer met een hoogwerker uit naar autobedrijf De Soester aan de Laanstraat om losse dakdelen te verwijderen.

Rijbaan en voetpaden in de Parklaan werden over de hele breedte geblokkeerd door een omgevallen boom.Niet bekend is wanneer die is verwijderd. Verspreid door Soest en Soesterberg zijn boven geveld door de zware storm die vrijdag over ons land raast. Zoals in de speelkuil aan de Mercury in Soesterberg.

Zelf de verkiezingen worden (indirect) getroffen door de weerelementen. De grote banner op het TBS-terrein (met een afbeelding van een bouwplan en het advies om verstandig te kiezen) bleek een makkelijk doelwit voor de storm (zie filmpje van Teun van den Hengel).

Veel schuttingen blijken niet bestand tegen de zeer sterke rukwinden van Eunice. Foto's van verschillende schadegevallen zijn te zien op de Facebookpagina van de Soester Courant.

Bron: Teun van den Hengel

Tromslagerpad
Rubenslaan.
Jachthuislaan.
Brandweer in actie bij een autobedrijf aan de Beckeringhstraat.
Een boom blokkeert de Parklaan.
advertentie
advertentie