Afbeelding
Politie Midden-Nederland

Politie toont beelden van man die voeten van jong meisje wilde zien

7 oktober 2020 om 17:00 Overig

SOESTERBERG De politie Midden-Nederland is op zoek naar een man die een jong meisje vroeg om haar ontblote voeten aan hem te laten zien. Dit incident gebeurde op woensdagavond 2 september rond 17.25 uur op de Christiaan Huygenslaan in Soesterberg. Omdat de verdachte zich niet eerder bij de politie heeft gemeld, toont de politie nu bewakingsbeelden waarop de man te zien is. 

Het meisje weigerde haar voeten te laten zien en fietste door naar huis, waar ze het verhaal aan haar ouders vertelde. Zij schakelden vervolgens de politie in. 

Het jonge meisje blijkt volgens de politie niet de enige te zijn die een soortgelijke ontmoeting heeft gehad. De afgelopen tijd zijn er op meerdere plaatsen, onder andere in Utrecht en Nieuwegein, meldingen binnengekomen van soortgelijke incidenten. Hierbij werden ook jonge meisjes door een man aangesproken om hem hun ontblote voeten te laten zien. Hierbij is ook enkele keren geprobeerd fysiek contact te maken. In belang van het onderzoek meldt de politie niet hoe dat is gebeurd. 

OVEREENKOMSTEN ,,Het signalement van de verdachte in deze verschillende zaken vertoont meerdere overeenkomsten, dus de recherche houdt er rekening mee dat het om één verdachte gaat, maar het kan ook zo zijn dat het om verschillende verdachten gaat”, aldus de politie. 

De politie heeft het volgende signalement opgegeven: het betreft een man met een lichtgetinte huidskleur en een normaal postuur. Hij heeft kort zwart haar en lijkt een korte donkere baard te hebben. Verder droeg hij een geruit overhemd, een vale broek, zwarte sportschoenen van Nike met daarop een wit logo van het merk en een witte zool. In sommige andere meldingen wordt ook een fiets genoemd. 

Tips over deze zaak kunnen gemeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie