De inzet op de Titus Brandsmastraat
De inzet op de Titus Brandsmastraat Eempers

Droogte zorgt voor 'stormschade'

Overig

SOEST De dienstdoende vrijwilligers van Brandweer Soest zagen zaterdagavond met enige verbazing de oproep om in actie te komen. Het betrof namelijk stormschade op de Eikenlaan terwijl er geen sprake was van ook maar zuchtje wind. De verbazing werd nodig groter toen tien minuten later opnieuw een melding van stormschade binnenkwam. Hiervoor werd de hoogwerker naar de Titus Brandsmastraat gestuurd.

Jan van Steendelaar

Op de Eikenlaan was een grote boom die in de spoordijk bij station Soest-Zuid stond omgevallen. Hij viel over het voetpad en grotendeels op de weg, terwijl een tak gedeeltelijk op een geparkeerde auto terechtkwam. De om 19:32 uur ingeschakelde brandweer heeft het voetpad en de weg vrijgemaakt door met de motorkettingzaag de takken van de boom weg te zagen. De stam kon verder geen schade aanrichten zodat die op een later tijdstip in stukken zal worden gezaagd en weggehaald.

De inzet op de Titus Brandsmastraat duurde iets langer. Dat had onder meer te maken met het in de juiste positie brengen van de hoogwerker. Deze kon door de plaats van de boom achter de woning niet anders dan dwars op de driesprong Titus Brandsmastraat -Wijnand Toplaan- Klaarwaterweg worden neergezet, waardoor het verkeer op deze wegen gedurende de inzet van de brandweer gestremd was.

Hier was om 19:41 uur een zware tak van een eikenboom in de tuin van een woning terechtgekomen, op de plaats waar normaal de kinderen van de bewoners spelen. Dat was niet het geval toen de tak naar beneden kwam. Omdat er nog meer takken waren losgeraakt die gevaar opleverden, werd de brandweer ingeschakeld om die te verwijderen. De klus trok veel bekijks van buurtbewoners.

Uiteraard was er geen sprake van dat storm de oorzaak was van de gevallen boom en takken. Dat kwam volgens kenners in beide gevallen door de droogte.

De inzet op de Eikenlaan
advertentie