De personenauto kwam op z'n kant terecht.
De personenauto kwam op z'n kant terecht. Eempers

Schoorsteenbrand en verkeersongeluk in Soest

8 oktober 2022 om 21:25 Ongeval

SOEST Terwijl de ene ploeg in touw was voor een schoorsteenbrand aan de Dokter De Voslaan werd de tweede ploeg van Brandweer Soest opgeroepen voor een verkeersongeval op de kruising Dorresteinweg-Industrieweg. Hier waren door een voorrangsfout twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Door Jan van Steendelaar

Het was een daverende klap waarmee een personenauto na door een bestelauto geraakt te zijn via drie bermpaaltjes gelanceerd werd en op z’n kant terechtkwam. De bestuurder van de gekantelde auto reed op de Dorresteinweg en wilde de kruising met de Industrieweg oversteken. Daarbij werd hij geraakt door de bestelauto die van rechts de kruising naderde waar de voorrangssituatie sinds kort is gewijzigd. De personenauto kwam aan de overkant van de kruising terecht.

Omdat hij benzine lekte, werd behalve de ambulance ook de brandweer ter assistentie gevraagd. Deze bleef stand-by totdat de berger beide zwaarbeschadigde auto’s kwam ophalen. De bestuurder van de personenauto werd in de ambulance nagekeken, maar had geen verdere behandeling nodig.

SCHOORSTEENBRAND Drie kwartier eerder, om 19:15 uur, was de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Dokter De Voslaan. Een voorbijganger had vlammen uit de schoorsteen zien komen en waarschuwde de bewoners. De brandweer zette de hoogwerker in om de schoorsteen te vegen. De bewoners kregen een negatief stookadvies.

Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie