Er ontstond een handgemeen tussen betrokkenen, omstanders en politie.
Er ontstond een handgemeen tussen betrokkenen, omstanders en politie. Caspar Huurdeman

Botsing mensen na verkeersongeval Dalweg Soest

27 juli 2021 om 12:59 Ongeval

SOEST Na een verkeersongeval op de Dalweg is het maandagavond tot een botsing gekomen tussen betrokkenen, omstanders en politiemensen. Er werden drie Soesters, van 21, 37 en 48 jaar, aangehouden.

Agenten die op het ongeval waren afgekomen, konden de grimmige situatie niet aan toen de uit de hand liep, en vroegen om versterking. Meerdere eenheden van de politie kwamen daarop naar de Dalweg waar ze volgens een getuige pepperspray en wapenstokken moesten gebruiken om de verhitte mensen uit elkaar te houden.

HONDENGELEIDER Dat ging dus niet zonder slag of stoot. De politie, waarvan volgens een getuige ook een hondengeleider aanwezig was, had de situatie na ongeveer een half uur weer onder controle.

Na het incident werden drie mannen aangehouden en meegenomen. Een van hen mocht zich laten behandelen aan zijn schouder en zou later verhoord gaan worden.

UITRIT Rond half acht botsten maandagavond twee auto’s tegen elkaar. De aanrijding zou zijn veroorzaakt door een automobilist die uit een uitrit de weg op wilde rijden, richting de Steenhoffstraat. In dezelfde richting reed een automobilist die, ondanks een uitwijkmanoeuvre, een aanrijding niet kon voorkomen en met flinke snelheid tegen de tegenpartij raakte. Een van de voertuigen botste vervolgens nog tegen een geparkeerde auto aan.

AMBULANCES Er ontstond aanvankelijk een verhitte discussie die uit de hand liep. Behalve politie verschenen ook twee ambulances op de Dalweg, maar zij konden zonder patiënten weer terug naar de standplaats. De materiële schade aan de auto’s was aanzienlijk.

advertentie
advertentie