Afbeelding
Eempers

Auto’s én woning beschadigd na aanrijding Soest

7 oktober 2020 om 11:15 Ongeval

SOEST ,,Alsof er een bom afging, zo’n klap was het,” zei een geschrokken bewoonster van de Hofstedering woensdagmorgen na een gecompliceerde aanrijding. Daarbij waren drie auto’s betrokken. De inzittenden werden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Behalve de auto’s die zwaar beschadigd raakten en door een bergingsbedrijf moesten worden meegenomen, moest ook de voorgevel van een woonhuis het ontgelden doordat een uit koers geraakte auto er tegenaan botste. Het gevolg was dat de voordeur eruit werd gereden.

Het ongeluk gebeurde toen een automobiliste komend uit de Ooshout geen voorrang verleende aan een van rechts komende auto op de Hofstedering. Deze bestuurder probeerde door uit te wijken een aanrijding te voorkomen, maar slaagde daar niet in. Een van de auto’s reed via de middenberm en de andere rijbaan de voortuin van een woning in na eerst een geparkeerde auto in de flank te hebben geraakt.

De ravage was groot, maar de betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Ze doorstonden ook de blaastest. Gedurende de afhandeling van het incident en het wegslepen van de auto’s was het doorgaande verkeer op de Hofstedering gestremd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie