Afbeelding
Eempers

Ernstige aanrijding in Soesterberg

25 september 2020 om 17:26 Ongeval

SOESTERBERG Het verkeer tussen Soesterberg en Den Dolder richting Utrecht is vrijdagmiddag lange tijd gestremd geweest en er werd een omleidingsroute ingesteld door het onderzoek naar een ernstige aanrijding. Daarbij raakte een fietser zo ernstig gewond dat er meerdere ambulances naartoe werden gestuurd. Ook de traumahelikopter werd gealarmeerd, maar deze is uiteindelijk niet doorgekomen.

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Amersfoortsestraat ter hoogte van de Richelleweg. De toedracht is nog onduidelijk. De politie kon nog geen nadere mededelingen doen, omdat het onderzoek op de plaats van het ongeluk nog loopt en de evaluatie ervan door de dienst VerkeersOngevallen Analyse (VOA) nog niet zijn afgerond.

Vaststaat dat een fietser is aangereden door een personenauto die in de richting Utrecht reed. Het ongeluk gebeurde bij de oversteekplaats naar de Richelleweg. Vermoedelijk wilde de fietser oversteken en is hij of zij geschept raakt door de auto die met hoge snelheid moet hebben gereden.De voorzijde van de auto werd zwaar beschadigd en moest worden weggesleept. De fiets kwam tientallen meters van de plaats van het ongeluk terecht.

Het verkeer op de kruising werd met verkeerslichten geregeld. Of de fietser of de automobiliste het rode of oranje licht heeft genegeerd is niet duidelijk. De plaats van het ongeluk werd met lint afgezet. Zodra meer bekend is over deze aanrijding die in de drukke spits gebeurde, komt de politie met nadere informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie