Afbeelding
Jaap van den Broek

‘Ontsnapte tbs’er die vrouw neerstak is Kendrick M., die tien jaar geleden vriendin Marigret (20) ombracht’

1 december 2022 om 10:00 Misdaad

SOEST De 31-jarige tbs’er die gisteren op de Smitsweg een 27-jarige vrouw neerstak in Soest, is Kendrick M. Dat schrijft de Gelderlander in een artikel. Tien jaar geleden zou hij een jonge vrouw hebben omgebracht: Marigret Fullinck (20) uit Rotterdam. Dat melden bronnen aan de Gelderlander.

Kendrick M. is een neef van de eerder dit jaar ontsnapte en nog altijd voorvluchtige tbs’er Sherwin Windster. Ook hij zat in de Pompekliniek in Nijmegen. Bronnen rond het onderzoek bevestigen eerdere berichtgeving van De Telegraaf over de relatie tussen Sherwin en de man die gisteren bij de Pompekliniek de benen nam en vervolgens in Soest een vrouw neerstak. De vrouw raakte zwaargewond.

NEGEN JAAR CEL Kendrick M. kreeg 9 jaar cel en tbs voor de moord op Marigret, zegt de Gelderlander. In 2019 kwam Kendrick M. in de Pompekliniek terecht. Woensdagmiddag werd de 31-jarige verdachte na ontsnapping en aanval aangehouden in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland), een plaats ten noorden van Rotterdam. ,,Deze verdachte is woensdagochtend uit de Pompekliniek in Nijmegen tijdens begeleid verlof aan zijn detentie ontsnapt, bleek uit onderzoek”, meldde de politie in een persbericht

MEERDERE KEREN GESTOKEN Het Operationeel Centrum (OC) in Utrecht kreeg woensdag omstreeks 13.25 uur meerdere telefoontjes vanwege het incident. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen de zwaargewonde vrouw aan in een woning op de vierde verdieping van de 7-hoog flat (lage nummers). Ze bleek meerdere keren te zijn gestoken en werd per ambulance en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis vervoerd. M. was gevlucht na zijn daad. Dat leidde tot een grote zoekactie. Uiteindelijk werd hij aangehouden door de politie.

Afgelopen juni ontsnapten er ook al twee tbs’ers uit de Pompekliniek. Dat deden ze via een gat dat door een derde persoon met een slijptol was gemaakt in het hek rond de kliniek. Bij het hek stond een auto klaar, waarmee ze op de vlucht sloegen. Een van beide mannen, Sherwin Benshomin Windster, is nog steeds niet teruggevonden. Hij staat sinds deze maand op de Nationale Opsporingslijst. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie