Afbeelding
Opsporing Verzocht

Bejaarde dame uit Soest al vier keer de dupe van babbeltrucs

29 januari 2020 om 06:17 Misdaad

SOEST Een bejaarde dame uit Soest moest verhuizen naar een zorgcentrum omdat ze al vier keer het slachtoffer was van een babbeltruc. Aan de laatste, uit juli 2019, besteedde tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht. Daarbij werden duidelijke beelden getoond van de dader.

Nietsvermoedend deed de 85-jarige vrouw op vrijdagmiddag 26 juli 2019 een paar boodschapjes bij de Jumbo aan de Zuidpromenade in Soest. Helaas had ze niet door dat iemand haar scherp in de gaten hield. De betreffende man liep achter haar aan de winkel uit. Toen de vrouw eenmaal thuis was, ging na een aantal minuten de bel en bleek diezelfde man voor de deur te staan.

GLAS WATER Die 26e juli was het in Nederland verzengend warm, wel zo'n 40 graden. Toen de man aanbelde met de vraag of hij iets mocht drinken, aarzelde de bewoonster niet. Helaas bleek toen de man vertrokken was dat de portemonnee van de 85-jarige dame óók was verdwenen. Hij heeft die waarschijnlijk gestolen terwijl zij een glas water voor hem haalde.

VERHUIZEN De vrouw was al drie keer eerder slachtoffer geworden van babbeltrucs, steeds door toedoen van mensen die bij haar aan de deur kwamen. De politie houdt er rekening mee dat er daders zijn die elkaar onderling inseinen over 'gemakkelijke' slachtoffers. Na deze laatste babbeltruc heeft de familie van het slachtoffer met pijn in het hart moeten besluiten dat mevrouw beter niet meer zelfstandig kan wonen. Zij woont inmiddels in een zorgcentrum.

De politie is nog altijd bezig met onderzoek en toonde in het tv-programma de beelden van de dader. Mensen die weten wie de man is, of die andere informatie over deze zaak hebben, kunnen de politie bellen op tel. 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online een tip doorgeven kan hier.

Bron: Opsporing Verzocht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie