De kinderen die hielpen om vuurwerkafval van straat te halen, gingen na de prijsuitreiking samen op de foto.
De kinderen die hielpen om vuurwerkafval van straat te halen, gingen na de prijsuitreiking samen op de foto. Jaap van den Broek

Record: 889 zakken met vuurwerkafval ingeleverd

9 januari 2020 om 09:51 Maatschappelijk

SOEST In Soest is, met name door kinderen, een grote hoeveelheid vuurwerkafval van straat gehaald. Er werden dit keer 889 volle zakken aangeboden bij Reinigingsbedrijf Middden Nederland (RMN). Dat zijn er driehonderd meer dan een jaar geleden.

Het vuurwerkafval kon worden afgegeven bij De Schans in Soest en Seysterberg in Soesterberg. Voor elke zak kreeg de aanbieder op recyclingstation een lootje, waarmee hij woensdag naar het gemeentehuis kon gaan. In de raadszaal vond de trekking plaats van de loterij onder de deelnemers, waarbij bijna dertig VVV-bonnen te winnen waren. In de politieke arena verzamelden zich vijftig volwassenen en nog eens vijftig kinderen. De winnaars van een bon (met een waarde van 25 tot 75 euro) waren natuurlijk verheugd, maar gemeente en RMN zorgden ervoor dat iedereen met een cadeautje naar huis gingen.

Dat hadden de deelnemers meer dan verdiend, vond wethouder Aukje Treep die de prijzen uitreikte. ,,Geweldig dat er zoveel kinderen hebben meegedaan aan deze actie. Nog weer meer dan vorig jaar! Samen zorgen we er voor dat we de straten mooi schoon achter laten, bedankt voor jullie inzet!"

advertentie
advertentie