In september 2017 werd in Soesterberg een drugstransport onderschept.
In september 2017 werd in Soesterberg een drugstransport onderschept. Eric van Lieshout

Zes jaar cel geëist voor drugstransport

17 december 2019 om 14:32 Misdaad

SOEST (JPU) Tegen een 49-jarige drugsvervoerder die in Soest een loods had gehuurd aan de Koningsweg, is dinsdag zes jaar gevangenisstraf geëist. De Heemskerker behoorde tot een groep die een drugstransport van 450 kilo had georganiseerd.

De drie andere verdachten hoorden dezelfde straf eisen. De mannen werden twee jaar geleden in Soesterberg aangehouden met een bestelbus waarin 420 kilo cocaïne en 30 kilo heroïne was verstopt. De groep werd al dagenlang gevolgd door de politie. De drugsvervoerders beschikten over beveiligde telefoons, maar de politie kon wel zien op welke palen in welke plaatsen die telefoons instraalden. Ook werd duidelijk welke auto's werden gebruikt om bij de loods aan de Koningsweg in Soest te komen.

De mannen waren samen in de loods op de dag dat de partij drugs werd ingepakt. Buren hadden geklaagd over lawaai en chemische geuren.

De Heemskerker zat achter het stuur zat van de bestelwagen met drugs ter waarde van 10 miljoen euro. De wagen was verder leeg. Maar toch hield de verdachte vol dat hij niets met de drugs te maken had. De rechtbank stelde daar veel vragen over.

Volgens de officier reed de groep in colonne om de drugs te bewaken. Een 66-jarige Hilversummer bestuurde de tweede wagen. Hij hield vol dat hij goederen vervoerde voor zijn dochter. In derde wagen zat een 47-jarige man uit Zwaag met een 34-jarige Amersfoorter. De Amersfoorter bleef beweren dat hij naar Soest kwam om in de loods aan auto's te sleutelen.

De officier wil dat de mannen die allemaal zijn vrijgelaten uit voorarrest terug gaan naar de gevangenis. De uitspraak is over drie weken.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie