Afbeelding
Eempers

Rijtraining verandert in brand blussen: weer heidebrand op defensieterrein

22 mei 2023 om 19:45 Brand

SOEST/SOESTERBERG De bedoeling was een rijtraining op de Leusderhei voor de chauffeurs van de wagen met bronpomp, maar het liep maandagmiddag anders voor brandweer Soest. De brandweer moest direct voor een heidebrand ingrijpen door de inmiddels gewaarschuwde korpsen van Soesterberg, Zeist, Amersfoort en Leusden van water te voorzien.

De brand ontstond waarschijnlijk tijdens een militaire oefening op defensieterrein. Omdat een wagen van Soest net op het terrein was aangekomen, werd de bemanning verzocht de alarmcentrale om hulp te vragen.

Gezamenlijk pakte men het vuur van verschillende kanten aan. De bluswagens werden van water voorzien door inzet van de bronpomp van Soest. De brand, die veel rook veroorzaakte, kon uiteindelijk tot een oppervlakte van veertig bij veertig meter beperkt blijven. Daarvoor werden niet alleen slangen uitgerold, maar ook gebruik gemaakt van het dakkanon van Soesterberg. Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag.

Een maand eerder woedde ook al een heidebrand op het defensieterrein aan de Kolonel H.L. van Royenweg. Ook toen was er sprake van een militaire oefening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie