Afbeelding
Eempers

Nachtelijk nablussen in Soesterberg

21 juli 2021 om 11:05 Brand

SOESTERBERG Ondanks de enorme hoeveelheden water die maandagavond gebruikt zijn voor het blussen van de verwoestende brand in Wooncentrum Soesterberg aan de Amersfoortsestraat-Richelleweg moest de brandweer woensdagnacht opnieuw in actie komen. Zoals meestal bij branden van zo’n omvang ontstaan later hier en daar opnieuw brandjes in de ravage.   

Om 01:36 uur werden de brandweerlieden woensdag voor een nieuwe blusklus opgeroepen. In het voormalige gebouw van de kringloopwinkel Simpel aan de Richelleweg waren vlammen van ongeveer een halve meter hoog te zien. Het vuur bleek echter lastig bereikbaar te zijn. De brandweer heeft de tankautospuit op het terrein van het naastgelegen bedrijf NedGargo geplaatst, waarna de brandweerlieden door het hek en over het puin richting de achterzijde van het gebouw konden komen.

Vanuit hier hadden ze goed zicht op de vlammen. Na het uitrollen van één straal bleek dat dit onvoldoende worplengte opleverde om het vuur te bereiken, zodat deze met een tweede slang verlengd moest worden. Uiteindelijk zijn voor het nablussen twee stralen ingezet.

Omdat er meerdere kleine brandhaarden waren werd ook brandweer Zeist ingeschakeld voor assistentie en het garanderen van voldoende wateraanvoer. Tegen 04:20 uur konden beide korpsen inpakken en terug naar de kazerne.

Door Jan van Steendelaar

Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie