Afbeelding
Eempers

Brandweer heeft handen vol aan brand in container met houtvezel

Brand

SOEST De brandweer is maandagavond urenlang bezig geweest met het blussen van  een hardnekkige brand in een container. Hierin was houtvezel verzameld, afkomstig van het bouwbedrijf aan de Veldweg waar de afgedekte container stond. Het was moeilijk om het smeulende vuur uit te krijgen. Bovendien moest meer dan 150 meter slang worden afgelegd naar de brandkraan op de hoek met de Molenweg. Daarvoor moest een tweede bluswagen worden ingeschakeld. 

De brand werd ontdekt doordat er rook uit de container kwam. Bij controle bleek deze flink warm te zijn, terwijl bovendien brandplekken zichtbaar waren. De brandweer koppelde eerst de slang los die het houtafval uit de fabriek rechtstreeks de container in blies. Daarna werd het afdekzeil verwijderd. Op ladders die tegen de container waren geplaatst kon de brand van bovenaf worden bestreden.

De brandweer moest in het begin nog rekening houden met de opslag van een tiental gasflessen naast de container. Toen die waren weggehaald, kon een begin worden gemaakt met het blussen van de container.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie