Afbeelding
Eempers

Brandweer heeft handen vol aan brandende afvalberg

10 november 2018 om 09:45 lokaal

SOEST Bijna twee uur is de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig geweest met het blussen van een grote brandende berg snoei- en slootafval in een weiland aan de Schans, achter de hoofdpost van de brandweer. Er moest tachtig meter slang naar de brandkraan worden afgelegd om verzekerd te zijn van voldoende wateraanvoer naar de tankautospuit.

De brand werd om 01.10 uur gemeld door twee jagers die in de Eempolder met een schijnwerper op vossenjacht waren. Zij zagen van verre de berg in brand staan. De brandweer bluste met twee stralen en zo kon voorkomen worden dat de verpakte balen hooi naast de brandende berg ook vlam vatten. Dat zou voor de boer een flinke strop zijn geweest, want de voorraad is beperkt als gevolg van de droogte.

De eigenaar van het weiland werd ingeschakeld om de afvalberg uit elkaar te halen. Daarvoor zette hij eerst een kleine shovel in, later een grijper. Het oplaaiende vuur werd direct geblust. Tegen 03.00 uur kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie