Afbeelding
Eempers

Brandweer Soesterberg assisteert bij bermbrand door brandende vrachtwagen

1 augustus 2020 om 15:47 Brand

SOESTERBERG Een brandende vrachtwagen op de A28 bij Zeist veroorzaakte vrijdagmiddag ook een fikse natuurbrand. De met drie wagens uitgerukte brandweer Zeist deed daarom een beroep op het korps van Soesterberg om assistentie.

Jan van Steendelaar

Het vuur in de berm trok het talud op richting de Panweg. Soesterberg werd ingezet om de brand te bestrijden. Het was volgens de bevelvoerder ,,wel even zoeken naar de waterwinning; die lag helemaal bij het landhuis Dijnselburg”. Toen het waterwinpunt eenmaal was gevonden, moesten de vrijwilligers van Soesterberg honderd meter toevoerslang uitrollen om de brand te kunnen bereiken. De slangen moesten ook over de drukke Panweg worden gelegd. De politie zorgde ervoor dat het verkeer er met gepaste snelheid overheen reed.

Met inzet van één straal lukte het de Soesterbergers om de bermbrand, die veel rook en daarmee ook hinder voor het verkeer veroorzaakte, onder controle te krijgen en uitbreiding te voorkomen. Zodoende kon de schade aan berm- en taludbegroeiing tot een lengte van honderd meter beperkt blijven. Het nablussen duurde nog geruime tijd.

De brand was ontstaan doordat de vrachtwagen een klapband kreeg. De chauffeur kon de wagen op de vluchtstrook stilzetten en de cabine op tijd verlaten. Twee van de drie rijstroken werden afgezet, wat een lange file en dus vertraging voor het drukke vrijdag- en vakantieverkeer tot gevolg had. Nadat ook het nablussen was afgerond kon een berger de vrachtwagen wegslepen. Daarna konden alle rijstroken weer worden vrijgegeven.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie