Afbeelding
Jan van Steendelaar

Plaatsen schutting oorzaak van gaslek Soesterberg

23 mei 2020 om 16:48 Brand

SOESTERBERG Dat veel mensen verplicht thuis zitten of van daaruit werken, is goed te merken aan de verkopen in bijvoorbeeld de bouwmarkten. Er worden veel huis-, tuin- en keukenklusjes gedaan. Dat gaat niet altijd goed, wat valt af te leiden aan het aantal uitrukken van de brandweer voor een gaslek. Dat was zaterdagmiddag ook het geval in Soesterberg.

Jan van Steendelaaer

Bij de voorbereidingen voor het plaatsen van een schutting bij een woning aan de Generaal Winkelmanstraat werd de gasleiding lekgestoken. De gewaarschuwde brandweer stelde vast dat het uitstromende gas mede door de gunstige windrichting geen gevaar opleverde voor de huizen in de buurt. Hoewel uit voorzorg een straal werd klaargelegd, kon de brandweer zich beperken tot het afsluiten van de kruising Gen. Winkelmanstraat-Moerbessenberg. Monteurs van energieleverancier Stedin hebben het gat in de leiding gedicht.

Het was al de 54e uitruk dit jaar van het korps Soesterberg, terwijl in heel 2019 het totaal uitrukken 51 bedroeg. De stijging is vooral ook toe te schrijven aan het aantal natuurbranden, niet alleen in Soesterberg zelf maar ook in omliggende gemeenten waarvoor de bijstand van Soesterberg wordt ingeroepen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie