Afbeelding
Eempers

Brandweer Soest springt Amersfoort bij

17 mei 2020 om 18:34 Brand

SOEST Voor de tweede keer zondagmiddag werd een beroep gedaan op inzet van de Soester brandweer, dit keer voor bijstand aan het korps Amersfoort. In het bos van Birkhoven woedden enkele natuurbrandjes. Dan wordt altijd groot alarm gegeven doordat de kans op uitbreiding in periode van langdurige droogte groot is.

Jan van Steendelaar

In eerste instantie werd het korps Soest naar een brandje in het bos nabij het Dierenpark Amersfoort gestuurd. Op het moment dat Soest de Amersfoortse collega’s zou bijspringen, kwam een tweede melding van een natuurbrand binnen nabij de Kabouterhut. Besloten werd dat Soest daarheen zou gaan. Bij aankomst bleek het om een beginnende brand te gaan, die door snel ingrijpen binnen de perken kon worden gehouden.

Nadat het vuur geblust was en ook de omgeving was natgemaakt om te voorkomen dat het vuur zou oplaaien en zich alsnog zou verspreiden, kon de brandweer terug naar de kazerne. De oorzaak van beide branden is niet bekend, maar gezien de locatie waar ze werden ontdekt is brandstichting waarschijnlijk.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie