HV Eemland speelde afgelopen seizoen alle thuisduels in Soest. Volgend seizoen gebeurt dat afwisselend ook in Leusden.
HV Eemland speelde afgelopen seizoen alle thuisduels in Soest. Volgend seizoen gebeurt dat afwisselend ook in Leusden. Archief BDUmedia/Ronald Kersten

HV Eemland maakt doorstart met LHV

16 mei 2020 om 20:15 Overig

SOEST HV Eemland zal ook komend seizoen een representatief team op de been brengen dat mee gaat draaien in de eerste divisie. Na het afhaken van Fidelitas uit Amersfoort werd samenwerking gezocht en gevonden met LHV uit Leusden.

Peter Pos

Drie jaar geleden sloegen de handbalverenigingen BDC en Fidelitas de handen in elkaar. Onder de naam van HV Eemland kwam er een samenwerkingsverband dat in 2019 leidde tot promotie naar de eerste divisie. Fidelitas trok zich dit seizoen terug. Het zag er daarna even somber uit voor HV Eemland.

WIN-WIN ,,De intentie van de spelersgroep was om toch in de eerste divisie te blijven handballen’’, vertelt Paul van den Deijssel, technische man op de achtergrond bij HV Eemland. ,,We zijn geen club die actief spelers van buitenaf gaat benaderen. Door met LHV samen te werken staat er weer een ploeg die goede kans heeft om zich te handhaven. Voor alle partijen is dit een win-win-situatie.”

LHV is in principe een breedtesportvereniging, maar speelde het afgelopen seizoen wel in de hoofdklasse en dat was nota bene op de plek van HV Eemland 2, omdat die ploeg geen trek had in de verre uitwedstrijden in het noorden van het land die dit met zich meebracht.

Uit dat hoofdklasse team zal een aantal spelers nu de stap naar de eerste divisie maken. Van den Deijssel. ,,We zijn een aantal spelers kwijt geraakt, maar nu hebben we voldoende spelers om zowel kwalitatief als kwantitatief een doorstart te maken. Er zitten bovendien nog meer voordelen aan de nieuwe samenwerking.’’ Arjan Schneiders van LHV is de beoogd trainer. Er volgt nog en gesprek met hem.

HARS ,,In de eerste divisie ben je verplicht om met hars te handballen. Amersfoort wilde dat niet toestaan, vanwege de schoonmaakkosten. In Leusden kan het wel, al moeten we daar nog wel goede afspraken over maken. We gaan dus weer om en om onze thuiswedstrijden in Soest en Leusden spelen.”

Voor LHV is het voor het eerst in de clubgeschiedenis dat het een team heeft dat op zo’n hoog niveau acteert. ,,Als vereniging gaat het heel goed met LHV’’, vertelt voorzitter Marita Voogt. ,,Alleen hebben wij nooit de ambitie gehad om op hoog niveau te spelen en hebben dat ook nooit gefaciliteerd. Je ziet dat zoiets gaat knellen en daardoor soms jongens naar een andere club gaan.”

SPANNEND ,,Toen wij benaderd werden door Paul zijn we het gesprek aangegaan’’, vervolgt Voogt. ,,Voor ons is het heel leuk en spannend om eens mee te maken. Er komt veel op ons af en we hopen dat BDC daar ons in kan begeleiden.”

Die rol heeft Dennis Diemers op zich genomen. De ervaren doelman deed na afgelopen seizoen een stapje terug en gaat als veldspeler bij BDC verder. ,,Ik heb me vervolgens gemeld bij het bestuur van BDC om daarin zitting te nemen als vertegenwoordiger van HV Eemland.”

,,Ik denk dat het een heel goede samenwerking gaat worden’’, zegt Diemers. ,,De basis is heel goed en de afspraken staan straks duidelijk op papier. De huidige spelersgroep speelt altijd graag in Soest. Maar de hal van LHV is ook heel mooi. Daar kun je net als in Beukendal een mooi sfeertje creëren.”

KLAD HV Eemland startte als eerstedivisionist uitstekend, maar daarna kwam de klad erin. Een aantal spelers leverde zijn tas in en de resultaten werden steeds slechter. Aan het einde van de rit stond de ploeg op een degradatieplek, maar doordat niet alle competities uitgespeeld werden vanwege de corona-crisis werd het seizoen als niet gespeeld verklaard. Hierdoor behield de combinatieploeg zijn plek in de eerste divisie.

De eerste competitiewedstrijd staat gepland op 12 september. Een week later is de eerste thuiswedstrijd van HV Eemland.

advertentie
advertentie