Regionale Banenmarkt bij Eurotape in Soest

20 februari 2020 om 10:14 Nieuws Deel je nieuws

Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort organiseert samen met de Gemeente Soest en Uitvoeringsorganisatie BBS op maandag 2 maart 2020 een regionale banenmarkt in Soest. De banenmarkt wordt gehouden van 9.30 tot 12.00 uur bij Eurotape aan Oostergracht 2 in Soest. Wethouder Liesa van Aalst opent de markt om 09.30 uur. Daarna kunnen werkzoekenden vanuit de hele regio tot 12.00 uur in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures en werk.

Wethouder van Aalst vindt het belangrijk om een banenmarkt in Soest te organiseren: “In de huidige markt valt het voor bedrijven niet mee om de juiste werknemers te vinden, terwijl ze die wel hard nodig hebben. Een banenmarkt zorgt ervoor dat werkgevers en mensen die op zoek zijn naar werk, of beter passend werk, makkelijk contact kunnen maken. Als het klikt is die al lang openstaande vacature eindelijk vervuld of die nieuwe carrièrestap snel gemaakt. Kansen voor iedereen dus!”

Werkgevers met uiteenlopende vacatures

Gemeente Soest en Uitvoeringsorganisatie BBS staan zelf ook als werkgever op de banenmarkt om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. Net als Eurotape, waar de banenmarkt te gast is, en de Soester werkgevers Thermen Soesterberg en Lyvore. Daarnaast zijn onder andere McDonald’s, Havi Logistics, Globen Personeel, Daan BV en Timing aanwezig. Een overzicht van alle werkgevers met vacatures is te vinden op www.wspregioamersfoort.nl/agenda/soest/.

Bijzondere manier van werven

Het WSP regio Amersfoort wil werkgevers graag laten kijken naar de talenten en kwaliteiten van de werkzoekenden en niet alleen naar de ervaring op het CV. Organisatie De Haalbare Kaart introduceert daarom een aantal opdrachten die werkgevers en werkzoekenden samen in een paar minuten kunnen uitvoeren. Zo kunnen de werkgevers bijvoorbeeld ontdekken wie oplossingsgericht of initiatiefrijk is. Wethouder van Aalst gaat na de opening zelf ook de uitdaging aan door een opdracht samen met een werkzoekende op te lossen.

Aanmelden voor banenmarkt

Werkzoekenden uit de gehele arbeidsmarktregio Amersfoort zijn welkom op maandag 2 maart 2020 tussen 9.30 en 12.00 uur bij Eurotape aan Oostergracht 2 in Soest. Bij voorkeur ontvangen we vooraf een aanmelding, om zo een goede verdeling voor de groepen te kunnen maken. Aanmelden en meer info op www.wspregioamersfoort.nl/agenda/soest/. Toegang is gratis. Eurotape stelt haar ruimte kosteloos beschikbaar voor de banenmarkt.

advertentie
advertentie