Weer gejuich bij Sovoco. De dames ontvangen zaterdag medekoploper Dinto.
Weer gejuich bij Sovoco. De dames ontvangen zaterdag medekoploper Dinto. Jaap van den Broek

Dames Sovoco klaar voor volleybalkraker om titel

11 maart 2020 om 19:30 Volleybal

SOEST De volleybalsters van Sovoco zijn bezig aan de weken van de waarheid. Zelf staat de ploeg van Antonietta Carta tweede en qua verliespunten zelfs gedeeld eerste. Compaen, de nummer vier van de ranglijst, werd zaterdag verslagen. Komende zaterdag komt koploper Dinto op bezoek en daarna wacht Jonas. Die ploeg staat derde.

Peter Pos

Als je met 4-0 (15-25, 21-25, 24-26, 19-25) wint bij de nummer vier van de ranglijst, dan zit het wel goed met de vorm van een ploeg. Dat merkte Antonietta Carta ook. ,,Thuis versloegen we Compaen ook al met 4-0, dus we wisten wel dat het kon. Het ging niet zo gemakkelijk als de vorige keer."
Alleen in de derde set hadden de Soestersen het lastig. Die werd maar net gewonnen. ,,Zij waren toen even goed op stoom, maar we hebben het goed opgepakt. Daarna zeiden we wel tegen elkaar dat we ook die vierde set moesten pakken. Ik ben trots op de meiden dat ze dat gelukt is."
Sovoco blijft zodoende in het spoor van Dinto. Die ploeg staat vijf punten voor, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. Dus dat gat kan Sovoco met één maximale overwinning dichten. ,,We hebben nog wat recht te zetten tegen ze. Uit verloren we met 3-2.''
Dat was overigens de eerste wedstrijd dat Carta op de bank zat na het opstappen van Remco Kerkhoven. ,,Toen moesten we nog even wat wennen, ik denk dat we het op dit moment allemaal goed onder controle hebben en verwacht dat we Dinto nu wel kunnen verslaan."
De week erna zal mogelijk nog lastiger worden. ,,Uit verloren we met 4-0 van Jonas. Nou ja, als je kampioen wil worden, dan moet je gewoon alles winnen en zoveel mogelijk met 4-0. Daar gaan we voor."
HEREN Ook de heren wonnen met 4-0 en dat was net zo verrassend. Sneek staat weliswaar op een promotie/degradatieplek, maar de Friezen versloegen onlangs de twee bovenste ploegen van de ranglijst. Nu hadden ze geen schijn van kans: 18-25, 18-25, 9-25, 18-25. ,,Ik heb maar één keer een time out op hoeven nemen'', grijnsde Brad Taylor na de welkome 'vijfpunter'. ,,Thuis wonnen we met 3-1 van ze en wisten dat we een heel goed blok tegen ze moesten neerzetten. Dan moeten zij risico's nemen en gaan ze fouten maken."
VERDIENEN ,,Ik denk dat we iedere set zo'n vijftien punten van ze kregen in plaats van dat we die moesten verdienen. Het lukte ons echt om de problemen bij hen neer te leggen. Dat moest ook want Sneek heeft een jong team, als het gaat lopen bij ze dan krijg je het heel lastig. Ze hebben ook niet voor niets gewonnen van de top 2."
Sovoco heeft nu een marge van negen punten op Sneek. Als het aan Taylor ligt, worden dat er na zaterdag nog meer. Dan komt Woudenberg op bezoek. ,,Die staat direct onder ons. Als we ook die wedstrijd winnen, dan zijn we wel veilig en kan de druk er vanaf. Je zult zien dat we dan ook beter en vooral met meer durf gaan volleyballen."
,,Tegen Sneek hebben we een goede basis gelegd voor handhaving al ben ik ben nooit bang geweest dat we het niet zouden redden."

advertentie
advertentie